divendres, 4 de març del 2011

Uns es posen la màscara i els altres se la treuen

CiU es posa la "careta" independentista i anuncia amb la boca tancada acostaments pudorosos a la Consulta de Barcelona, mentre el PSC se la treu descaradament i demana a CiU que no hi vagi. Al mateig temps, els socialistes fa temps que es vanten de no ser independentistes en blocs i propagandes, com si ser-ho fos un pecat mortal. Notícia de directe.cat.


El PSC retirarà el suport al Govern si Mas vota el 1O-A
Iceta sosté que CiU no va rebre un 'mandat popular d'orientació sobiranista'
No només Josep Antoni Duran i Lleida no troba coherent que els diputats de CiU -entre ells el president Artur Mas- votin 'Sí' a la consulta sobre la independència del 10-A. Aquest dijous el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha condicionat el suport del PSC al Govern a que el president de la Generalitat, Artur Mas, no voti a la consulta que organitza Barcelona Decideix. Segons Iceta, 'el Govern de la Generalitat no va rebre un mandat popular d’orientació sobiranista i, per tant, el president de la Generalitat no pot prestar suport a les consultes independentistes participant-hi'. En una entrada al seu blog, Iceta recorda que el PSC va facilitar la investidura de Mas a través d'un acord però un cop superats els 100 dies de gràcia del nou Govern alerta l'ambigüitat respecte el futur nacional de Catalunya i les retallades en polítiques socials podrien fer 'inviable un escenari de col·laboració futura entre el Govern i l'oposició socialista'.

La participació d'Artur Mas a la consulta del 10-A ha aixecat polseguera des que s'ha convertit en president de la Generalitat. Si mentre era exclusivament el candidat de CiU Mas havia manifestat que 'òbviament' votaria a la consulta, un cop des de la presidència del país ha començat a dubtar de la conveniència de la seva participació en el procés de les consultes que culminarà el 10 d'abril a Barcelona.

El dilema d'Artur Mas
Els sectors més sobiranistes de CiU no entendrien que Mas es fes enrere en aquesta promesa. De fet, Agustí Colomines va recordar-li que la fundació CatDem -vinculada a CDC- té una urna per recollir vot anticipat a la seva seu i no va dubtar a considerar que seria un 'error' que el president incomplís el compromís que va manifestar públicament. De la mateixa manera, el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, va córrer a deixar clar que ell sí que votaria el 10-A ja que no tenia cap dilema com el que argumentava el president. Finalment, tot i que encara no ha dit res en ferm públicament, Artur Mas va mirar de rebaixar l'expectació sobre la seva participació en la consulta afirmant que 'el més probable' és que hi participi, tot i que no ha especificat quan, on ni de quina manera.