dimarts, 1 de març del 2011

Els pactes del SI, a la desesperada?

El SI acaba d'anunciar un pacte amb Catalunya Acció per a les municipals que abastarà no solament l'Ajuntament de Barcelona sinó tot el territori del Principat.
Jo, al marge de la figura populista i mediàtica del Laporta valorava molt positivament la bona colla de personatges que el SI havia incorporat i que suposaven un reforç importantíssim per a l'Independentisme. Fins i tot l'aportació del PSAN al País Valencià suposava un nou pont de credibilitat per anar teixint diàlegs fins ara pràcticament inexistents.
Però Catalunya Acció és un grup radical que només es preocupa de posar per davant la figura del seu líder, de qui diuen que és l'únic polític que pot portar Catalunya a la Independència. Són atlantistes i anticomunistes viscerals que proposen aliances amb els Estats Units com a solució prèvia i posterior als nostres problemes exteriors i exhibeixen descaradament una còpia de la coneguda foto d'Iwo-Jima (que després va resultar un muntatge de la premsa ianqui) transformada en bandera estelada.
El SI no hauria d'haver fet cap mena d'aliança amb grups d'aquesta mena. I si tenien dret a fer-ho, des d'ara, jo, faré tot el que podré per proclamar-ne la incoherència i l'insult a la intel.ligència que això suposa.
En alguns debats en altres fòrums, quan he gosat oposar-me a Catalunya Acció, no han dubtat ni un moment a acusar-me de comunista, com si això fos un insult. Què farà la gent del PSAN, ara?