dilluns, 14 de març del 2011

La classe política valenciana

Si alguns es pensaven que el PP és l'únic enemic que tenim al País Valencià, és que anaven molt poc informats. El Partit Socialista del País Valencià té, per la llengua, una actitud que fa vergonya de veure.


Dilluns, 14 de març de 2011 05:00 h directe.cat
Alarte maltracta el valencià


Jorge Alarte, PSPV
El candidat del PSPV a les eleccions a la Generalitat Valenciana del 22 de maig, Jorge Alarte, no acaba de trobar la relació adequada amb la llengua dels ciutadans que pretén governar.

A mitjan desembre va presentar els webs de precampanya Alarte.org i SocialistesValencians.tv amb versions únicament en castellà. Després de les crítiques inicials, fonts del PSPV van assegurar que la traducció al català era imminent i que el fet que s'haguessin presentat només en castellà era només atribuïble a petits problemes tècnics.

L'endemà mateix, els socialistes valencians van rectificar parcialment i van afegir a correu-cuita una traducció força matussera del web Alarte.org, automàtica i supeditada a l'original en castellà.

Aquesta mateixa estratègia de maltractament lingüístic envers el català sembla que serà el que dominarà tota la precampanya i la campanya socialista. Els anuncis que ja es poden veure a la premsa indiquen que 'Altre camí és possible', una còpia literal de l'expressió 'Otro camino es posible'