dimecres, 9 de març del 2011

El burca, nova excusa per no fer res?

La mesura de la Generalitat és feta, com sempre, amb ulls occidentals. I no els importa en absolut què passarà amb aquestes dones quan els seus marits les tanquin a casa per sempre més perquè no podran dur el burca públicament. Els polítics ja hauran complert amb la mesura "profilàctica" de treure-les del carrer. Després, si elles es podreixen a casa, ja és un problema entre particulars.


El govern regularà "molt probablement" l'ús del burca després de les municipals
Homs creu que 'és una indumentària que no pot formar part de la normalitat del nostre país i tampoc de l'excepcionalitat'
El Govern regularà 'molt probablement' l'ús del burca, tot i que no té previst impulsar una norma general fins després de les eleccions municipals. 'És una indumentària que no pot formar part de la normalitat del nostre país i tampoc de l'excepcionalitat', ha dit el portaveu del Govern, Francesc Homs, que creu que el burca 'no té cap sentit' ni per raons de 'seguretat' ni de 'dignitat' de la dona. Homs creu que és necessari un 'marc de referència' que doni 'cobertura' a les actuacions que han dut a terme alguns ajuntaments. Homs, però, creu que aquest debat s'ha de situar 'fora del pim-pam-pum electoral', de manera que creu més 'prudent' començar-lo a fer després de les eleccions del 22 de maig.

Tot i que no ha entrat en detalls i no ha especificat a través de quin instrument s'articularia aquesta normativa que 'molt probablement' impulsarà la Generalitat, Homs sí ha deixat clara la posició del Govern en contra de l'ús del burca, ja que creu que 'no té cap sentit' ni per raons de seguretat ni de 'dignitat' de la dona. De fet, ha assegurat que aquesta és 'una indumentària que no pot formar part de la normalitat del nostre país ni tampoc de l'excepcionalitat'.

Deixar la mesura al marge del debat polític de les municipals
Per això, ha afirmat que és 'molt probable' que el Govern acabi fent 'una acció concreta des del punt de vista normatiu' en relació amb l'ús del burca. L'executiu, però, creu que ara no és moment de plantejar aquesta qüestió, a les portes d'unes eleccions municipals i creu que és més 'prudent' esperar a després del 22 de maig per deixar aquesta qüestió 'fora del pim-pam-pum polític'.

Homs ha recordat que aquest és un dels temes amb què es troba el món local sobre els quals 'convindria que hi hagués un marc de referència de país' perquè els ajuntaments no s'hi hagin d'enfrontar de forma en solitari i amb 'pressió ciutadana'. El portaveu del Govern ha apostat perquè hi hagi un 'marc de referència', tot avisant que hi ha hagut 'formacions extremistes', en una referència implícita a Plataforma per Catalunya (PxC), que 'mal utilitzen' aquest tema.