dissabte, 5 de març del 2011

El Barça, representant d'Espanya

El Barça, fins ara, havia resistit les demandes per representar Espanya a l'estranger. Ara sembla que això s'ha acabat amb l'espanyolista Rosell, que està a punt de signar un acord amb Zapatero per anar pel món cantant el "que viva España". La notícia és de directe.cat.


El govern espanyol confirma que volia que el Barça l'ajudés a projectar al món una imatge més positiva d'Espanya
Així ja ho va denunciar l'economista i llavors directiu del club Xavier Sala i Martín · El ministre Miguel Sebastián reconeix que 'no hi va haver manera' que Laporta cedís
El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç espanyol, Miguel Sebastián, ha confirmat avui que el FC Barcelona de Joan Laporta no va acceptar la proposta que els va fer el govern espanyol d'utilitzar la seva imatge per a projectar al món una imatge més positiva d'Espanya. 'No hi va haver manera d'arribar a un acord amb la directiva d'aquell moment, però ara continuem oberts a aquesta possibilitat', ha afirmat durant la roda de premsa del consell de ministres. El llavors tresorer del Barça, Xavier Sala i Martín, ja va alertar ara just fa un any de les intencions de Zapatero envers el club.
Zapatero, Puyol, Laporta, FC Barcelona, Barça, futbol
Zapatero va demanar-li al propi Sala i Martín, en el transcurs d'una reunió que van mantenir al Fòrum Econòmic Mundial de Davos (Suïssa), que el club l'ajudés a millorar la imatge d'Espanya al món i que s'impliqués jugant partits en països d'interès per a la política exterior espanyola. El Barça, habitualment, o bé juga els seus partits amistosos al Japó i als Estats Units, dos mercats amb gran potencial econòmic i que ajuden a millorar les finances del club. Contràriament, Zapatero voldria que l'equip jugués a Sud-Amèrica.

Segons que llavors va revelar El Mundo de fonts de la Moncloa, Zaptero i Sala i Martín 'van comentar que el Barcelona pot ser un gran ambaixador potencial d'Espanya i que és una oportuntiat que val la pena d'aprofitar'. El diari també afirmava que Zapatero constata amb freqüència la popularitat del Barça en les reunions que manté amb d'altres caps d'estat i de govern. És per això que creu que el club pot ser un suport eficaç per a la política exterior d'Espanya.