dilluns, 28 de març del 2011

Això és el que fa la dreta, per posar un exemple

De vegades algú em demana que posi exemples de quina diferència hi ha, si és que encara n'hi ha, entre dreta i esquerra. I aquí en tenim un exemple extraordinàriament diàfan. El Govern no destinarà Mossos a la seguretat agrícola per estalviar. I, per compensar, posarà Agents Rurals a fer la seva feina. La meva pregunta és: quina feina pròpia deixaran de fer els Agents Rurals? Trieu vosaltres mateixos:
- Atendre i vigilar els incendis forestals.
- Tenir cura de la fauna i que no es cometin excessos en la caça i en la pesca en un país on quasi no queden animals per caçar ni per pescar, i que tot sovint es caça i es pesca il.legalment.
- Atendre i vigilar els espais naturals protegits.
Etcètera, etcètera.

Dilluns, 28 de març de 2011 05:00 h. directe.cat.
Pelegrí descarta més Mossos per garantir la seguretat al camp

El conseller d'Agricultura assegura que la unificació d'esforços entre els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals donarà fruits

El conseller d'Agricultura, Josep M. Pelegrí, considera que la vigilància al camp davant l'augment dels robatoris no ha d'estar necessàriament lligada a l'augment d'efectius dels Mossos d'Esquadra. Justifica així que el nou pla de seguretat a les explotacions agrícoles no inclogui més policies. Pelegrí ha assegurat que la bona coordinació entre els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals, i la implicació d'aquests últims en la seguretat agrària com preveu el nou Programa Operatiu pel món rural del Govern, fa que no sigui necessari augmentar el nombre d'agents. Segons el conseller, el simple fet d'haver presentat, dijous, el pla contra els robatoris al camp ja actua com a efecte dissuasiu.

Després de la presentació, aquesta setmana, del nou Programa Operatiu pel món rural dels Departaments d'Interior i d'Agricultura, el conseller s'ha mostrat convençut aquest diumenge que la integració dels Agents Rurals a les tasques de vigilància del camp i del seu coneixement de la vida quotidiana del món rural "permetrà prevenir els successos". Pelegrí creu que el pla dóna resposta les peticions de més seguretat fetes pel sector i els sindicats agraris.