divendres, 8 d’abril del 2011

"El Periódico" també contra les Consultes

La premsa sovint demostra en els moments "clau" la seva parcialitat i que té el cul molt més llogat del que sembla, el que no li permet seure on vol i quan vol. El cas del Periódico és especialment lamentable, amb un acarnissament innecessari damunt d'unes Consultes que troben enemics en totes les cavernes: en la de sempre i en la "democràtica", que no sap com encaixar que la societat civil s'hagi pogut desempallegar del control de la classe política ni que sigui per una vegada.


Última actualització Divendres, 8 d'abril de 2011 01:13 h. Directe.cat
"El Periódico" dedica la portada a les Consultes, per intentar dinamitar-les

Titlla l'organització de poc rigorosa i el cens d'arbitrari · Critica que hi participin polítics que tenen mecanismes democràtics per promoure l'autodeterminació

El Periódico de Catalunya dedica la portada d'aquest divendres, 48 hores abans de la jornada del 10A, a editorialitzar contra les consultes. 'Així, no', ras i curt és el missatge que el rotatiu del Grupo Zeta llança als barcelonins. I segueix: 'Exercir el dret a l'autodeterminació, el pas més transcendent per Catalunya, requereix el màxim rigor. Mereixen tot el respecte els barcelonins que aquest diumenge participin en una consulta no vinculant que s'ha prolongat quatre mesos, però també els que ens oposem a banalitzar la independència mitjançant urnes mòbils i censos arbitraris. Sobretot si a la celebració sobiranista s'hi sumen polítics que tenen (però que no usen) mecanismes democràtics per promoure, de veritat, l'autodeterminació de Catalunya'. Tot plegat en un editorial que porta per títol 'Així, no'.
periódico, consultes, 10a, portada,
Malgrat que el cens electoral de la consulta de la Diagonal era igual d'arbitrari o no que el de la consulta sobre la independència, El Periódico va elogiar en diversos electorals el procés participatiu promogut per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que a diferència del 10A va comptar amb un pressupost públic de més de tres milions d'euros, i va acabar convertint-se en un autèntic fiasco.

En contraposició a la postura del diari a les portes de la consulta del 10A, el 10 de maig de 2010 -el dia que començava la setmana de consulta de la Diagonal- concloïa: 'En qualsevol cas, la reforma de la Diagonal s’ha de portar a terme i, com que s’ha sotmès a votació, s’ha de respectar el resultat de la consulta'.