dijous, 18 de novembre de 2010

Com votar independentista (per a indecisos)

En Francesc Ribera "Titot" ha publicat un article en què explica clarament com els indecisos han de votar independentista abans de deixar perdre l'oportunitat de sumar un vot imprescindible. Jo penso que és millor dedidir, que no és tan complicat, però davant del dubte, sistema "Titot".

Em consta -perquè en trobo cada dia- que hi ha molta gent que el proper 28 de novembre vol fer un vot independentista i que no ha decidit quina opció votar. Alguns recelen de l'estratègia d'ERC, d'altres del caràcter personalista i liberal de SI, d'altres de les possibilitats de Reagrupament de treure representació. No ho dic jo, és el que escolto. Això no és una mala notícia. Vol dir que hi ha molta gent que és independentista , que ho vol expressar el dia 28 i que no sap com fer-ho, és a dir, són "indecisos". No és mala notícia perquè vol dir que un tant per cent indeterminat de la gent que a les enquestes diu que no sap a qui votarà, és independentista i així ho acabarà expressant amb el vot. Per tant és possible que les opcions independentistes, en el seu conjunt, acabin obtenint més vots dels que, ara per ara, se'ls pronostica estadísticament. Qui tingui clar què fer, res a dir. Ara bé, per la gent que se sent indecisa li proposo una fórmula que vaig fer servir una vegada i que em va anar molt bé.

1r- Es descarten les opcions espanyolistes, tant si són autonomistes -PSC, CiU, ICV,...- com si són feixistes -PP, C's, PXC, UPyD.
2n- S'agafen les tres paperetes en dubte i es posen en els sobres respectius, es llepen i es tanquen.
3r- Es barregen a l'esquena, ben barrejades, una bona estona.
4t- Se'n tria una a l'atzar i s'introdueix a l'urna.
5t- Les altres dues es llencen a la paperera del mateix col·legi electoral sense mirar-les.

Si el que es volia era expressar l'indepenentisme amb un vot, s'haurà fet. I res del que pugui fer el partit votat amb aquell vot, hom ho sentirà com a responsabilitat pròpia, ja que no sabrà si l'ha votat o no. Insisteixo, és una fórmula per als indecisos, qui tingui clar què ha de fer, res a dir.

No us recomanaré votar ningú en concret, això m'ho reservo per les municipals del maig de l'any que ve, que us recomanaré que voteu la CUP.

Francesc Ribera "Titot"