dilluns, 21 de març del 2011

Més brutícia impossible

Convertir la Vall d'Aran en una Àrea Metropolitana per a l'esbarjo i, de passada, parar la mà. Fantàstic!

Última actualització Dilluns, 21 de març de 2011 05:00 h. directe.cat.
La Generalitat donarà llum verda a la possible urbanització massiva de la Vall d'Aran
El Govern d'Artur Mas estudia eliminar les restriccions a la construcció fixades pel Pla urbanístic de la zona, aprovat fa menys d'un any

Via lliure a l'increment d'urbanització de la Vall d'Aran. Això és el que sembla indicar la intenció del Govern d'Artur Mas d'eliminar bona part de les restriccions a la construcció que fixava el pla urbanístic de la Vall d'Aran, aprovat ara fa menys d'un any pel govern d'esquerres amb la intenció de protegir l'entorn natural de la zona d'una urbanització excessiva. De moment la Comissió d'Urbanisme de Catalunya, reunida divendres passat, ja va alterar la normativa per permetre que siguin els ajuntaments qui decideixi la planificació urbanística, tal com demanaven els alcaldes de Viella i Naut Aran -afins a Convergència- que pretenen continuar urbanitzant els entorns de la capital i de l'estació de Baqueira Beret.

Tal com informa el diari El País, la 'flexibilització' del pla urbanístic de l'Aran aprovat pel tripartit ha estat una demanda constant dels alcaldes de Viella i Naut Aran, una localitat, aquesta darrera, que pretén continuar construint massivament entorn de l'estació d'esquí de Baqueira Beret, participada per Catalana d'Occident, una de les empreses que finança les fundacions de CDC.

El nou reglament que ha encarregat el Govern de CiU s'elaborarà escoltant els peticions de la zona, i tot sembla indicar que acabarà amb les nombroses restriccions per construir en determinades zones protegides imposades pel tripartit.