dilluns, 21 de juny del 2010

Sant Boi pot decidir a les municipals!

Es faran moltes lectures de la poca participació, o dels pocs milers de ciutadans que a Sant Boi han optat per la Independència en una consulta feta sense intervenció de les institucions, i amb molt pocs recursos. Encara que han sobrat els voluntaris i l'esforç i la bona voluntat.
Però aquests milers de ciutadans que volen la Independència, en unes eleccions municipals haurien aconseguit, amb els seus vots, d'haver existit, col.locar la seva opció en el segon lloc d'una Sala de Plens massa "plena" d'opcions ambígües o dividides.
Així doncs, ja sabem el que toca: Partit (almenys a Sant Boi) Independentista. Tots a votar i segona força santboiana. Números canten.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Home, la suma dels vots de les darreres municipals als dos partits que han fet a Sant Boi campanya en aquesta consulta (ERC i CiU) va ser de 5.611, o sigui 1.523 vots més que els “si” de la consulta (4.088 vots). Això vol dir que la consulta no ha pogut ni tan sols mobilitzar els electors més propers a la independència, tenint en compte que la participació a les darreres municipals de Sant Boi tampoc va ser com per tirar coets (un 54,81 % d’abstenció). En el cas que es presentés aquest Partit Independentista (i se suposa per tant que no es presentarien ni ERC ni CiU) obtindria, amb els resultats de les Municipals del 2007, 4 regidors (menys que els 5 actuals de CiU i ERC). Números canten.

Vicenç Bon ha dit...

Benvolgut Anònim,
CiU mai no ha fet campanya ni per les consultes ni per la Independència. Han tingut una posició intencionadament ambígua per tal de no perdre votants, però ni abans, ni ara, ni en el futur, segons les declaracions dels seus dirigents, faran altra cosa que mantenir la seva postura de buscar la màxima autonomia per a la "regió" espanyola que és Catalunya i persistiran a buscar un diàleg impossible. Com ha dit fa molt poc en Pujol respecte a les consultes, "ara no toca". Així doncs, mantinc el que dic.

Anònim ha dit...

Benvolgut Roc,

potser a tu et sembli, des de la teva perspectiva, que CiU ha tingut una posició ambigua però pel que fa a Sant Boi, veig que s’han posicionat d'una forma clara:



1. Al Ple Municipal del mes de febrer van ser, juntament amb ERC, els únics partits que van votar a favor de donar suport a la consulta sobre la independència
2. A la relació d’entitats que recolzen la consulta, tal com figura al web de “Sant Boi decideix”, figura l’adhesió de CDC
3. Van organitzar un acte a Massallera el passat 18 de juny amb la presencia de destacats membres de Convergència a Sant Boi i amb el diputat Homs.



Bé, a mi la veritat és que aquest Partit de la Independència teu em deixa totalment fred. Crec que aquesta consulta està demostrant que la independència no és un tema transversal a les diferents opcions ideològiques. És una opció política més, minoritària al país i encara més minoritària a Sant Boi i si el tros de pastís que correspon al independentisme s’ha de repartir, a més d’entre CiU i ERC, amb Reagrupament, la CUP, el partit de Laporta i el teu, poca cosa decidireu els independentistes.

Ah, una cosa: Sant Boi (els ciutadans i ciutadanes de Sant Boi) decideix en els properes municipals, com ha decidit en les anteriors i com esperem que continuaran decidint democràticament en el futur, sigui quin sigui el que vulguin els electors i electores