dimecres, 16 de juny del 2010

El burka, una agressió?

Llevat de la necessitat d'haver-se d'identificar, acceptable demanda, sovint es parla de la necessitat de la prohibició del burka o del nicab en un sentit de defensa de la dignitat de la dona.
Però el que es fa, realment, com moltes vegades, és aplicar una capa ben gruixuda d'hipocresia cosmètica que cobreix el veritable problema i que ens deixa satisfets, ja que estèticament hem salvat la consciència.
Tot prohibint l'accés de dones amb burka a llocs públics aconseguim:
1. Afermar el fanatisme dels seus marits que són els veritables culpables de la bestiesa.
2. Aconseguir que no les deixin sortir de casa, fent encara més dura una reclusió que ja ho era prou.
3. Desfermar reaccions per part dels grups islamistes més radicals.
I per a aquestes situacions no solament ningú no hi té resposta sinó que ningú no té cap interès a tenir-la.
Així doncs, amb aquesta operació de cosmètica política electoral els marits castigadors musulmans se'n riuran a la cara de tots nosaltres mentre les seves dones es passejaran per la petita presó del seu piset.
Molta més sort té la dona d'en Millet que, com que no porta burka, tot i haver col.laborat en crims extraordinaris, es passeja tranquil.lament pel carrer.

4 comentaris:

Carme l'altra ha dit...

... encertada i punyent com sempre, Bon!

Unknown ha dit...

Crec que cap dona al món hauria de portar 'burka' perque és una agressió a la seva dignitat, llibertat... A la seva vida. I que, enlloc de prohibir-lo, s'hauria de tractar el tema dialogant amb la comunitat islàmica. Si... Pero molt em temo que aquesta comunitat, al marge de radicalismes, manté certa divisió al respecte i que el diàleg es pot eternitzar sense arribar a cap conclusió. Vetar tot allò que limiti les llibertats individuals em sembla una bona idea. Poster les dones no es queden a casa i poden ser ja si mateixes, i enfrontar-se als maleits radicalismes religiosos (i als marits intransigents).

Vicenç Bon ha dit...

Carme l'altra, gràcies com sempre, bonica!
Carmen:
Que una dona porti burka a Catalunya és una excepció. A Sant Boi, 85.000 habitants, n'hi ha una. El que hem d'aconseguir, amb educació i una acció social adequada, és que cap de les seves filles ni cap nena del seu entorn arribi a portar burka en el futur.Una prohibició, més que probablement, ens duria a una proliferació del burka.

Anònim ha dit...

A Sant Boi han circulat fins a tres dones amb nicaq. Curiosament, quan va començar el debat sobre la seva prohibició han deixat d'exhibir-se pel carrer. Ni tan sols ha estat necessària la prohibició. Per cert, la mesquita de Sant Boi s'ha mostrat partidaria de l'ús del burka i nicaq..convindria pensar en això.