dimarts, 27 de juliol del 2010

Toros identitaris

A 24 hores de la votació, ara sembla que des de les espanyes i des de la caverna catalana es vol embrutar el debat amb l’afirmació pretesament desqualificadora que els motius ocults de la proposta són identitaris, nacionalistes, antiespanyols. I que la defensa dels animals queda molt en segon terme.

Primer: La massiva recollida de signatures per a la ILP va ésser exemplar i, de vegades, per al meu gust, allunyada precisament de continguts catalans.

Segon: A Catalunya és proverbial el respecte pels animals encara que hi hagi molt camí a recórrer. Entre altres coses suprimir els correbous. Si volen córrer davant d’un animal, a tots els pobles hi ha, pel que es veu en aquestes festes, persones dignes de la substitució. I es podrien fer concursos i seleccions prèvies i tot.

Tercer: Toreros amb barretina i amb la bandera catalana, aficionats als toros amb banderes catalanes (potser mai a la vida no n’havien tocat cap i dubto que ho tornin a fer fora d'aquest context i amb aquestes intencions), els Segadors interpretats per la banda d’una plaça de toros… Això no és identitari? I el que és pitjor, sense creure-s’ho!