diumenge, 27 de setembre del 2009

Els Amics dels Clàssics

En una carta a la bústia de l'Avui del dia 26, la Sra. Montserrat Palet, filla del mestre Joan Palet, President de l'Associació Orquestra Catalana Amics dels Clàssics, aprofita el mal moment que passen el Palau de la Música i l'Orfeó Català i demana dues coses: que alguna de les moltes empreses que donaven diners al Palau els els passi a ells; i segona, que la Generalitat li atorgui al seu pare la Creu de Sant Jordi. L'Orquestra "Amics dels Clàssics" (quan jo era jove no sempre sonaven prou bé i els anomenaven els "enemics" dels clàssics), o la Sra Montserrat Palet, si és que no parla en nom de tots, hauria d'anar amb compte amb aquesta pressa de pescar en aigües braves. La seva actitud és insolidària i d'una mala educació indigna de qui diu que treballa per la Cultura. Si no em fallen els comptes, vostès varen fundar l'orquestra el 1936. Durant quants anys han viscut sense subvencions institucionals, o d'on les han rebudes? Encara ens haurà anat bé l'escàndol del delinqüent Millet!

2 comentaris:

Jordi ha dit...

El seu comentari crec que és molt injust. Deixo a banda la carta de la Sra. Palet (no entro si és aporpiada o no), però crec que el seu cometari sobre l'orquestra dels Amics dels Clàssics mereix una rectificació. Aquesta orquestra va ser fondada per músics de PRIMERA CATEGORIA però donaven entrada a iniciants, amateurs, músics no professionals i músics "jubilats"... D'aquesta manera, en un intent de fer mér propera la música i més participativa, sempre ha pagat un alt preu en quan a la qualitat. I això vol dri que els músics PROFESSIONALS han demostrat una gran generositat envers als companys no professionals. Aquesta és la veritat. I de subvencions i ajudes públiques res de res!! sempre a rascar-se les butxaques els mateixos. Ah, i el mestre Palet ha estat un exemple per molts dels músics que han col·laborat en l'orquestra, una llista molt llarga amb gent famosa i d'altra desconeguda però també persones que han pogut gaudir de la música gràcies als mestres que van fundar l'orquestra

Vicenç Bon ha dit...

Jordi,
Jo no tinc res a dir del Sr. Palet, sinó de l'actitud de la seva filla, i molt menys encara dels músics de l'orquestra. Tinc músics a la família, i sonin bé o no, sempre són el millor que té una orquestra, de ben lluny!
Pel que fa als ingressos que hagin pogut tenir durant tots aquests anys, m'és igual si són públics o privats, només li haig de dir que uns i altres ajuden a tirar endavant: comprar partitures, locals, instruments, i tantes altres coses que fan que una orquestra no sigui precisament una ocupació d'estar per casa pel que fa a l'economia. I li torno a repetir que sense entrar en més detalls, mai no m'acabaré de creure que tot s'ho han pagat de la butxaca els mateixos músics. A no ser que siguin gent de "casa bona", per dir-ho d'alguna manera... Si no és això, mantinc els mateixos dubtes.