dimarts, 12 de maig del 2009

El CAT a les matrícules espanyoles

Sembla que la majoria dels nostres polítics comparteixen el desig que les matrícules dels vehicles portin, subordinat, el CAT a la matrícula. I amb la vergonya afegida que, quan algú compri el cotxe de segona mà podrà canviar la placa segons Comunitat Autònoma, no sigui cas que l'altra el pugui contaminar...
En altres temps, només pel fet de dur matrícula de Barcelona, s'acostumaven a rebre, quan hom viatjava per Espanya, "regalets" en forma de ratllades, trencadissa de vidres o altres menudències. Després, l'aparició dels adhesius del CAT va facilitar la feina als energúmens i qui no portava el CAT podia lliurar-se de l'atac. Jo encara en porto un.
Però la qüestió no és aquesta. És important que una placa d'Espanya digui que, a més d'espanyols, també som catalans? Cal exercir aquesta mena de diglòssia política tant sovint? Que ho sàpiga tothom: si aproven això, que ho dubto, tornarem a l'època de les matrícules de Barcelona. Ningú se'n podrà amagar quan circuli per les Espanyes. Ni els del PP.

2 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

No acabo de veure quina diferència hi ha entre això que estan parlant i la que portem o no cadascú segons ens donila gana. SAi es poden canviar i tot... bé se suposa que la diferència és que la portaran tots els cotxes. Però se la podran canviar... i treure? Mira, jo porto un ase!

Vicenç Bon ha dit...

Tens tota la raó. El que passa és que els nostres polítics es preocupen, aparentment, en una acció de caire catalanista, amb aquesta proposta. I a mi em sembla que fan exactament el contrari. I el que vull dir és que cada vegada ens volen enganyar amb bestieses més superficials. I són els nostres electes!