dimarts, 24 de març del 2009

Escola coeducativa?

Aquests darrers dies s'han publicat algunes estadístiques segons les quals les nenes (les noies) tenen un molt més alt rendiment en aquelles escoles d'aquells països on és possible que hi vagin soles, això vol dir separades dels nens (dels nois).
Després d'haver pensat molt, em sembla que poden tenir raó. I m'ho sembla perquè les dones, un cop més, han de pagar, en un món dominat pels homes, un preu molt car a l'hora de rebre educació. Senzillament perquè quan les posen al costat dels homes han de suportar una pressió intolerable per part dels seus companys masculins de classe que fa molt sovint que baixi el seu rendiment. La pressió ja la sabeu: és diferent segons l'edat, però és real i efectiva. I en una escola només de noies no existeix.
Així doncs, en una societat democràtica i lliure, amb una escola on no se separen els infants per raons de sexe, les dones paguen un preu molt car. Felicitem-les. Perquè malgrat tot ens superen quasi en tot i quan arriben a la Universitat ens guanyen per golejada.